jueves, 27 de mayo de 2010

Crònica no-urgent de les XXIII Trobades d'Escoles en Valencià

Hola familias!
Os copiamos una bonita carta de Octavi, un papá de la AMPA, que nos envía su reflexión sobre las trobades...

"Ara que hem trobat, enmig de la marxa setmanal, una estoneta per escriure, ja podem contar-vos que l’edició d’enguany de les Trobades d’escoles en Valencià han estat d’allò més bé.
Vora trenta mil persones, segons els organitzadors, s’acostaren diumenge 16 passat pel barri de Benimaclet per tal de reafirmar el seu desig d’un ensenyament en valencià de qualitat i de disfrutar d’una jornada on tot va acompanyar. Bon oratge, bona organització i moltes ganes de passar-ho bé, construiren el marc agradable en què es va desenvolupar la festa. A més l’èxit en l’assistència de públic fou més meritori perquè la coincidència amb la “Volta a peu” i les moltes comunions que hi havia podien suposar entrebancs que a la fi no es van notar.
També hi van participar nombrosos centres educatius i col.lectius de la ciutat, que feren acte de presència a la festa de diferents maneres: amb actuacions musicals, participant a la cercavila, amb les seues paradetes de llibres i, com no, amb els tallers de manualitats que forem, com sempre, l’activitat més concorreguda.
Amb tots ells, el nostre col.legi va muntar una paradeta de “clauers i penjolls” que va funcionar estupendament, gràcies a la participació d’un bon grapat de xiquets i xiquetes, mares, pares i profes. Durant més de dues hores tinguerem en marxa el taller, en el qual s’esgotaren les cinc-centes figuretes que s’havien preparat. Al final tancarem la festa amb un dinaret d’entrepans, en què estiguerem molt a gust, grans i menuts.
L´elaboració, el muntatge i la participació en el taller han estat un treball col.lectiu amb el qual els participants ens hem sentit molt satisfets; especialment, perquè molts no ens coneixíem abans i aquesta ha sigut una molt bona oportunitat per trobar-nos. De totes maneres, com que volem que aquesta festa tinga continuïtat, per al proper any intentarem superar-nos en el Taller i, particularment, en la logística del dinaret.
En tot cas, des de la comissió de Trobades de l’AMPA, volem donar les gràcies a totes aquelles persones del centre que amb el seu treball voluntari i/o amb el seu compromís professional han fet possible la nostra participació i també a aquells que amb la vostra assistència fereu d’aquesta edició l’èxit que hem descrit.
I, per acabar, vos convoquem, des de ja, a totes i a tots per al curs que ve per tal de preparar-ne les properes!
Fins prompte!

No hay comentarios: